Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 08:44

Сошниківська ЗОШ

Меню сайту
Пошук
Головна » 2019 » Квітень » 18 » Тиждень безпеки дорожнього руху
13:20
Тиждень безпеки дорожнього руху

З метою посилення профілактичної та роз’яснювальної роботи, підвищення рівня культури поведінки дітей на дорогах та закріплення знань Правил дорожнього руху у Сошниківській ЗОШ І - ІІІ ступенів з 8 по12 квітня 2019 року пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху. Відповідно до тематики Тижня в школі проводилися ряд заходів, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення учнями найгостріших проблем безпеки дорожнього руху.

На загальношкільній лінійці «Знай та вивчай Правила дорожнього руху» вчитель основ здоров’я Галицька І.М. та учні 6 кл. ознайомили присутніх з історією виникнення Правил та необхідністю їх дотримання. Цікавинкою була інтерпретація значень дорожніх знаків щодо шкільного життя. Заступником директора школи з виховної роботи Мисник О.І. було представлено план заходів у рамках Тижня. Шкільний бібліотекар Сова Т.В. підготувала виставку інформаційних матеріалів «Правила дорожні знать повинен кожний».

Велика увага приділяється вивченню Правил дорожнього руху з учнями початкових класів, адже саме вони найменше знають про безпечне поводження на дорозі. Протягом Тижня проводились хвилинки безпеки, під час яких за допомогою бесід, перегляду ілюстрацій, ігор з розмальовками, малюнків, читання художніх творів, створення ігрових ситуацій дітям початкової школи надавалась можливість запам’ятати та вивчити правила безпечних ігор поблизу дороги.

Для дітей була представлена повчальна передача «Азбука безпеки з тітонькою Совою», яка ознайомила школярів з історією виникнення та розвитку транспортних засобів, Правил дорожнього руху. Класоводи Сова Т.В., Штефан А.О., Хоменко Т.М. провели практичні заняття «Я – уважний пішохід», бесіди «Правила руху завчи доладу, щоб не потрапити у біду!», «Правила світлофора Моргайка». Класовод 4 класу Камінська М.М. провела гру «Знай правила руху».

Старшокласники взяли участь у шкільному конкурсі плакатів «Молоде покоління – за безпеку дорожнього руху» (7-11 кл.). В 5-11 класах було проведено індивідуальні та групові профілактичні бесіди з учнями, які мають велосипеди, роликові ковзани, скейти.

Проведено години спілкування та бесіди: «Дорожній рух. Поведінка на дорозі» (5 кл.), «Все про правила дорожнього руху» (6 кл.), «Рух на дорогах» (7 кл.), «Я – пасажир», «Я – пішохід» (10 кл.).

Класний керівник 8 класу Іщенко Т.І. провела урок-дискусію «Правила нашої безпеки» та практичне заняття «Будь уважним на дорозі». В 9 класі було проведено вікторину «»Чи знаєш ти мову доріг?» (кл. кер. Кривуля О.В.), в 11 класі – практичне заняття «Правила безпечної поведінки пасажирів в громадському та індивідуальному транспорті» (кл. кер. Вчерашній Ю.О.).

Камінська М.М., супроводжуючий вихователь, організувала для учнів повторення правил поведінки на дорозі та під час перевезення в шкільному автобусі.

В кожному класі є куточки безпеки дорожнього руху.

Для кожного учня 1-11 класів розроблено схеми безпечного маршруту руху до школи і додому, ознайомлено з ними учнів та батьків (під підпис).

Проведено інструктажі з питань безпеки дорожнього руху із записами у відповідних журналах.

Для кожного учня розроблено та роздано пам’ятки з попередження дитячого травматизму на дорогах.

Заходи, які були проведені з 08.04.2019 р. по 12.04.2019 р. дали змогу дітям одержати достатньо знань щодо бережливого ставлення до свого здоров’я та оточуючих людей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 339 | Додав: Olka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Час
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Сайт існує
Друзі сайту
Форма входу

Copyright MyCorp © 2024